maanantai 2. marraskuuta 2015

Siitä syömisestä


Noniin. Postaustahtini on todella hidas, anteeksi. Aika on vain mennyt jotenkin niin nopeasti!

Sain tosiaan uloskirjauksen sairaalasta ja asun nyt virallisesti täällä hoitokodissa. Olen viihtynyt todella hyvin ja viikonloppuisin olen ollut vanhempieni luona. Täältä tosiaan tuonne vanhempieni luo on tunnin ajomatka ja oma auto onkin aivan välttämätön. Minulle on todella tärkeää, että saan käydä vanhempieni luona usein. Lunakin lähtee mielellään Rokin kaveriksi aina viikonloppuisin. (:


Luna nauttii auringosta <3


Mutta sitten, siitä syömisestä.

Alussa kun saavuin tänne hoitokotiin syöminen jätettiin täysin omalle vastuulleni. Tarkoitus oli seurata, kuinka hyvin pärjään sairauteni kanssa. Ja huonostihan siinä kävi. Leivät tippuivat pois joka aterialta ja söin suurimmaksi osaksi salaattia. Hoitajat huolestuivat ja lääkärikin uhkasi ottaa minut takaisin osastolle.

Sitten tuli vaihe, kun hoitajat alkoivat kiinnittää syömiseeni liikaakin huomiota. Minut laitettiin syömään valtavia annoksia ja itkuhan siinä meinasi useampaan otteeseen tulla. Mentiin siis ääripäästä toiseen. Onneksi hoitajat olivat ihania ja tajusivat itsekin, että tarvitsemme neuvoa kuinka minun kuuluisi syödä. Hoitajilla vain ei ollut riittävää asiantuntemusta.

Lopulta saimme ajan tutulle ravitsemusterapeutilleni ja saimme minulle ateriasuunnitelman, jota nyt noudatan hoitajien tuella. Suuri painolasti lähti niin minun kuin hoitajienkin hartioilta. Enää en mene peloissani ruokalaan vaan olen jopa nauttinut jonkin verran yhteisistä ruokailuista!

Kaiken tämän keskellä tajusin, että olen vielä täysin sairauden vietävissä. Mutta olen täällä saamassa apua ja nyt minusta tuntuu, että asiat alkavat luistamaan!


Tonnikalasalaattia

Nuudeli-kana wokkia

Aamupalaa

Hirvipihvejä

Kinkku-kasvis kiusausta
 
 
Kaikki ruokakuvat olen kuvannut kotona, kun en kehtaa täällä hoitokodissa alkaa kuvailemaan ruokiani. :D
 
Tällaista tällä kertaa. Koetan kirjoitella tästälähdin useammin!
 
 

4 kommenttia:

 1. Kiva kuulla susta välillä :) Luojan kiitos pääsit ravitsemusterapeutille, eihän tosta muuten tulisi yhtään mitään kun joko olet sairaan mielesi vietävissä tai sitten holhottavana kuin pahainen vauva! Toivottavasti asiat lähtevät tällä rullaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä todellakin! Ainakin nyt on fiilikset hyvät. :) Eiköhän tää tällä lähde rullaamaan.

   Poista
 2. Komppaan Sannaa. Onneksi pääsit ravitsemusterapeutille! Ateriasuunnitelman käyttö vaikuttaa hyvältä ajatukselta tilanteessasi.

  Tsemppiä ja jaksamista loppusyksyysi! :)

  VastaaPoista