perjantai 21. helmikuuta 2014

Sinä olet ihminen muistatko?
Tätä samaahan se on. Päivästä toiseen. Taistelua, jota käyn itseni kanssa ja samalla en kuitenkaan käy.

Öisin näen paljon unia. Välillä jopa niin karmeita, että olen oksentaa herättyäni. Onneksi kaikki unet eivät ole yhtä pahoja, mutta yleensä kuitenkin tunnelma on vähintäänkin painostava.
Tiedän, että unet tulevat usein jostain alitajunnan syövereistä. Jokaisella on unista omat tulkintansa. Tänään satuin juuri lukemaan sopivasti Hyvä terveys - lehteä ja siinä olikin mainio juttu unista ja niiden tulkinnasta! Jutussa nimetön 21 vuotias nainen kertoo näkevänsä toistuvasti unia, jossa hän on holtittomasti liikkuvan auton kyydissä. Psykoanalyytikko oli tulkinnut unessa olevan auton symboloivan elämää. Nainen ei koe hallitsevan elämäänsä.
Luin juttua ihan silmät pyöreinä, sillä olen nähnyt aivan samanlaisia unia, jossa autoni liikkuu aivan hallitsemattomasti! Eikä tuo tulkinta minunkaan kohdallani varmasti ihan metsään mennyt...


 
 
Kuinka sitten alkaisin hallita elämääni? Siinäpä se...

Olen koettanut kaivaa itseäni jostain masennuksen syövereistä järjestämällä hieman arjesta poikkeavaa ohjelmaa lähitulevaisuuteen. Vaikeaa se on ollut, kun en meinaa innostua mistään...
Mutta niin... Parin viikon päästä lähden muiden yhteisön jäsenten kanssa päiväreissulle ja ilmottauduin issikkaratsastukseen! En olekaan aikoihin kavunnut islanninhevosen selkään, vaikka vielä pari vuotta sitten olin useinkin maastovaelluksilla. Sinne siis! Lisäksi maaliskuun lopulla ilmottauduin Kuopion reissuun. Pääsen lopultakin Ikeaan! Teko pirteyttä? En tiedä, mutta ainakin hieman vaihtelua.

Kunpa vielä oppisinkin tätä elämänhallintaa... Oppisin näkemään tulevaisuutta ja katsomaan eteenpäin. Olen vain niin väsynyt, että se on välillä ylitsepääsemättömän vaikeaa... Onneksi voi tehdä kuitenkin pieniä suunnitelmia lähitulevaisuuteen. Ehkä pienistä puroista kasvaa vielä joku päivä suuri virta?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti