maanantai 26. elokuuta 2013

Oma koti....

Siis todellakin! Minä muutan! Ensimmäisen ja toivottavasti myös viimeisen kerran pois lapsuudenkodistani.

Pitkään olen tätä odottanutkin!
Viime keväänä ehdotti eräs lääkäri, että ehkä pääsisin eteenpäin tilanteessani, jos lähtisin eri ympäristöön. Siis uuteen asuntoon. Muuttamisesta olin jo aiemminkin haaveillut, mutta ajattelin, että sairauteni estäisi sen. Mutta ei! Lopulta, pitkän odottamisen jälkeen, sain maksusitoumuksen yhteisötaloon, joka on mielenterveyskuntoutujille suunnattu asumisyksikkö. Jälleen sain odotella tovin, mutta nyt minulle on lopulta vapautumassa sieltä myös paikka!

Pääsen siis täysin omaan yksiöön. Talossa on lisäksi yhteisiä tiloja asukkaille, sekä ohjaajia. Yhteistä ja kuntouttavaa tekemistä ja toimintaa on myös tarjolla.

Ihanaa... Mutta samalla niin jännittävää...
Ilman tukea en uudessa paikassa jää, joten toivon, että elämä tämän muutoksen myötä kääntyisi jälleen sinne valoisempaan suuntaan. Toki jään kaipaamaan monia asioita täältä entisestä kodistani, mutta kyllä minun on aika jo siirtyä eteenpäin. Käyn varmasti usein vanhempieni luona, koska välimatkaa tukiasuntoon on vain muutamia kilometrejä.

Ja eläimet lähtevät mukaani - tietenkin! Siis Luna ja kaikki kolme marsua. Akvaario saa jäädä äidilleni hoidettavaksi... Sen siirtäminen pieneen asuntoon olisikin työlästä ja muutenkin järjetöntä.

Huhuh! Iso muutos on tulossa. Noin kuukauden päästä pääsen luultavasti muuttamaan, jos esteitä vaan ei tule... Olen ollut aina herkkä muutoksille ja saatan reagoida niihin huomaamattani hyvinkin vahvasti, joten omalla tavallaan minua myös pelottaa. Mutta mitään ei saa, jos ei koeta!

Ensi viikolla palaveerataan vielä muuttooni liityvien asioiden tiimoilta... Sitten tiedän taas enemmän. Olen käynyt kuitenkin jo tutustumassa taloon ja ohjaajiin, ja käyn vielä ennen varsinaista muuttoa tutustumassa myös ryhmätoimintoihin. Kyllä se siis tästä. :)

Ensimmäinen oma kämppä kun on kyseessä, niin hankkimista ja ostamista on aikalailla! Joitain asioita olen jo alkanut keräilläkin. Itseasiassa tänään kävin ostamassa sohvan... Olipa hauskaa testailla erilaisten sohvien pehmeyttä, hintaa yms. Ihan mukavan yksilön sieltä sitten itselleni valitsinkin. ;) Kovasti juoksen tarjousten perässä, jotta saisin hankinnat tehtyä järkihintaan...


 
Tässä jo jotain ostoksia: koiranpeti, fleecepeitto, vedenkeitin, aterimet, leikkuulauta, veitsisetti ja siivoussetti. :D Eikös näillä jo aika pitkälle pääse? Hih! Huomatkaa ihanat värit...
 
Tällaisia uutisia tällä kertaa. Eteenpäin siis mennään, vaikka räpiköiden.
 

10 kommenttia:

 1. Voi, kun kuulostaa ihanalta :). Itsekin haaveilen omilleen muutosta ja omasta kodista, mutta lukio pitäisi ensin käydä loppuun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki aikanaan! Minäkin odotin tätä muuttoa kauan. Hyvää kannattaakin odottaa! ;)

   Poista
 2. Tuleva kämppäsi vaikuttaa kivalta :) Toivottavasti muutto auttaa sinua pääsemään eteenpäin.

  VastaaPoista
 3. Oi onnittelut! :) mäki toivon että tää muutto auttais sua C:

  VastaaPoista