perjantai 15. helmikuuta 2013

666

http://www.youtube.com/watch?v=M0KK8Z1Lqn4

weheartit


"Jos ahdistaa sen pystyy hoitaan kemialla
Väistää kysymyksen: mikä oikeesti on vialla?
Varsinkin kun me helvettimme loimme
Omin käsin muovasimme, keskuuteemme toimme" 
Miksi maailmassa on niin paljon pahoinvointia?
Teollistuneissa valtioissa ihmisten fyysinen vointi on yleensä hyvää: katto päänpäällä, ruokaa, ihmisiä ympärillä, mahdollisuus koulutukseen ja terveydenhuoltoon jne. Esi-ihminen kauan sitten taisteli läpi elämänsä ravinnosta ja elintilasta. Nykyihmisen ei tarvitse. Taisteleeko ihminen tämänhetkisessä maailmassa sitten psyykisesti, kun fyysisesti ei tarvitse? En tiedä...

On kamalaa, kuinka tuhoamme maapalloa, sitä ainoaa elinympäristöämme. Tilannetta voisi verrata siihen, että saaha itse poikki oksaa jolla istuu. Vau...

Entä se, kuinka kohtelemme vähempiosaisia? Vaikka kuinka tahtoisi olla hyvä ja tasapuolinen, auttaa köyhiä ja kehitysmaita, säästää luontoa ja olla ekologinen tai mitä tahansa, ikinä ei voi olla tarpeeksi. Ainakin itse tunnen kamalaa voimattomuutta tämän kaiken edessä. Kuinka olenkaan paha, vaikken tahtoisi!

Ihminen on paha, läpeensä paha. En ole koskaan pitänyt ihmisestä olentona, en koskaan. Pienenä haaveilin, kuinka voisin olla jokin muu, eläin tai ylipäänsä jokin uljas ja viaton olento. Tietämättä mitään tästä maailmanmenosta...

Mutta ei voi mitään. Olen ihminen. Se on fakta ja sen kanssa pitää elää. Onhan ihminen saanut paljon hyviäkin asioita aikaan, tietenkin.

Mutta luulen, että nykymaailmassa vain ne kaikkein herkimmät kärsivät eniten. Kilpailu on kovaa. Fyysinen, eikä henkinen hyvinvointi jakaudu tasaisesti. Jokaisen täytyy kantaa se oma osansa. Omat vahvuudet vain pitäisi löytää. Kun herkkyys kääntyy positiiviseksi asiaksi, on ihminen vahva.

Haluan vielä olla vahva! Vahva -  tässä heikossa maailmassa.weheartit

6 kommenttia:

 1. Olet jo hirmu vahva, kun puhut vakavastakin aiheesta! :)

  VastaaPoista
 2. Heii, kyllähän ne eläimetkin siellä luonnossa joutuvat taistelemaan omasta reviiristään, paikastaan, ravinnostaan ja elämisestään. Ellei sitten tietysti ole kotieläin, josta pidetään hyvää huolta. Mutta totta, että eläimet ovat epätietoisia muusta maailmanmenosta, ja se voi olla helpottava tekijä. Mutta ihmisenä voit silti yrittää tehdä maailmasta paremman paikan elää ja muistaa myös itse nauttia. :) Tämän oli nyt tarkoitus olla tsemppaava kommentti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja onhan ihminenkin periaatteessa eläin! :)
   Eläimillä ei olekaan tällaisia mielenterveysongelmia ja sairauksia kuten ihmisellä(tai tietysti, mistäs sitä tietää... xD ). Ne taistelevat fyysisesti elämästään koko ajan (kuten ihminenkin esiaikana). Kun ihmisen ei yleensä nykymaailmassa tarvitse taistella fyysisesti, niin onkohan taistelusta sitten tavallaan tullutkin psyykkistä?! Ihmisen aivot kun ovat niin monimutkainen ja kehittynyt kapistus, ettei ihmekään jos välillä vähän tulee häiriöitä jossain kohtaa... Fyysisestä paineesta on nykymaailmassa tullutkin henkistä.
   Oho, tulipa jaaritus. :D Tää teksti olikin vaan vähän tällaista ajatuksien juoksua.
   Kiitos paljon kommentista!

   Poista
  2. Niin mistäs sitä tietää, että onko eläimilläkin mielenterveysongelmia :D Eläimet eivät kyllä onneksi osaa pitää toisia saman lajin edustajia alempiarvoisina ulkonäön tai muun tyhmän seikan takia! Apua voisin kirjottaa vaikka kokonaisen sivun nyt tästä aiheesta mutta taidanpa hillitä itseni... ;)

   Poista
  3. Hihh! Hyvä, että onnistuin herättämään ajatuksia! :D Itsekin jaksaisin asiasta kirjoittaa vaikka kuinka, mut loppujen lopuksi nääkin on vaan vähän tämmösiä mielipide asioita. :)

   Poista